Tira Nael: Út-vesztő

 



A műszerfal már mérföldek óta vacakolt. Először csak az egyik lámpa aludt ki, majd egy másik, aztán újra felgyulladt az előző, és a férfi mostanra kezdett megőrülni az összevissza villódzó ledektől. Arról nem is beszélve, hogy a köd is mind átláthatatlanabb lett. Pedig megnézte az időjárás-jelentést mielőtt elindult, és kifejezetten jó időt jósoltak, a késő őszt pedig nem lehetett változékonynak nevezni. A folyamatosan sűrűsödő tejfehér massza egyre jobban nyomasztotta, alig várta, hogy leforduljon az útról. Amúgy is gyűlölte az M6-ost, ha csak tehette, elkerülte. Ezt a részét pedig különösen…

Ezúttal azonban nem volt más választása: késve tudott csak elindulni, pedig időre kellett Leylandbe érnie, mert állásinterjúra igyekezett, és ez volt a legrövidebb út. Bár nem szívesen autózott volna minden áldott nap majdnem két órát, a lehetőség kifejezetten érdekesnek ígérkezett, és nem igazán válogathatott az ajánlatok között, munka meg kellett…

Félrekormányozta a kocsit, és a mobilja után nyúlt. Arra gondolt, hogy autómentőt hív, csakhogy azon a nyüves készüléken egy gramm térerő nem volt. Szerencsére a fűtés még működött.

Ráadásul ahhoz képest, hogy ez Anglia legforgalmasabb útja, már jó ideje nem találkozott egyetlen autóval sem – sem a szembe jövő sávban, sem a sajátjában. Erre csak most döbbent rá, hogy már percek óta ült az út szélén álló kocsiban, és egyetlen ködlámpát sem látott.

Ezek szerint itt ragadt, a fenébe is, talán éppen csak pár méterre attól a helytől, ahol három évvel ezelőtt az történt…

Baleset volt, senkit nem találták érte felelősnek. Rossz volt az idő, a látási viszonyok, de ő abban a balesetben elveszítette az egyetlen embert, akit valaha is szeretett, és ezt sosem fogja megbocsátani a kifaroló kamion sofőrjének.

Az első évben még számolta a napokat, az évfordulón megkérte az egyik barátjukat, hogy hozza el őt ide. Már az ötlettől is idegenkedett, valamiért mégis szükségét érezte, mintha így elbúcsúzhatna tőle. És mikor ideértek, meggyőződésévé vált, hogy érzi párja jelenlétét, pedig vérbeli racionalistaként és materialistaként sosem hitt a szellemekben vagy a természetfelettiben. Akkor járt erre utoljára, azóta próbálta elfelejteni, próbált túllépni rajta, tudta, hogy ő is ezt akarná, bár így sem múlt el nap, hogy ne gondolt volna rá.

Egyre jobban lehűlt a levegő, hiába ment a fűtés. Persze a hőmérsékletet jelző led nem világított, ahogy a többi sem. Arra gondolt, hogy biztos azért fázik egyre jobban, mert egyhelyben ül. Úgy döntött, kiszáll a kocsiból, hátha a mozgás segít. Meg azt is meg akarta nézni, hogy néhány méterrel odébb van-e térerő, hátha az a valami zavarja a telefont is, ami a kocsit megbolondította. Bár ez egyáltalán nem tűnt logikusnak, mivel látott már néhány furcsaságot, arra gondolt, egy próbát megér.

Amint kinyitotta az ajtó, kirázta a hideg. Nulla fok körül lehetett a hőmérséklet, és a vékony őszi kabát nem védte meg a hirtelen lehűléstől. A tejfehér ködben szinte az orra hegyéig sem látott, mintha nem is ősz lenne, hanem máris tél.

Bezárta a kocsit – ugyan sehol nem látott egy teremtett lelket sem, azért sose lehet tudni –, és már épp indulni készült, mikor a háta mögül mintha hangokat hallott volna. Megfordult, igyekezett legyűrni rémületét. Nem szokott félni, gyerekkorában sem jutott soha eszébe, hogy nem létező szörnyektől rettegjen, akik a szekrényben vagy az ágy alatt bujkálnak, most mégis a zsigereiből tört elő az érzés, és szinte teljesen megbénította őt.

– Van ott valaki? – kiáltotta a semmibe, ám a köd elnyelte a hangját. Néhány pillanat múlva azonban mintha újra hallott volna valamit. – Ki az? – kérdezte, növekvő görccsel a gyomrában. Talán mögötte is lerobbant egy kocsi, és lehet, hogy annak az autónak a sofőrje sem érzi magát sokkal jobban.

– Hol voltál ilyen sokáig? – A hangtól a hideg ellenére is elöntötte a forróság és kiverte a víz. Ezer közül is felismerte volna a mély, férfias orgánumot, halott kedvese hangját. Még akkor is, ha valamiért furcsán, idegenül csengett, kicsit úgy, mint régen, reggelente, amikor a férfi a párnába morogta, hogy még nem akar felkelni…

Az nem lehet, mantrázta magában, egyszerűen képtelenség. Nyilván hallucinál. Itt vesztegel az úton, a hidegben, ahol a baleset történt, megrohanták az emlékek, és ezért képzelődik.

Aztán lassan, de egyre biztosabban egy alak körvonalai rajzolódtak ki a homályból, és ő teljesen megdermedt. Már a halvány kontúrokból is felismerte a férfit, de nem merte elhinni, hogy tényleg őt látja.

Annyiszor vágyott rá, hogy újra láthassa! Csak egyetlenegyszer! A baleset után mindennap reménykedett, könyörgött, átkozódott, mire belenyugodott, hogy többé soha nem láthatja. És most, hogy mégis megtörtént, semmi mást nem érzett, csak jeges rémületet. Ösztönei azt diktálták, hogy meneküljön, de mozdulni képtelenül, villámsújtottan állt az autó mellett, ahogy a férfi felé lépdelt.

Azt a sötétkék farmert és fekete pulóvert viselte, amit a baleset napján. Határozottan, ajkán azzal a végtelenül szexis kis félmosollyal közeledett, amit ő annyira imádott. Kedvese körül mintha felszállt volna köd, és minden lépésével egyre melegebb lett a levegő is.

– Hát szabad így megváratni az embert? – A férfi felemelte a kezét, ujjait végighúzta az arcán, az állán, és ő hidegnek, földöntúlinak érezte az érintést, mintha fagyos szél simogatta volna. – Ezt miattam? Mert tudod, hogy imádom, ha borostás vagy. – Mosolygott. Olyan igazi, szívből jövő mosollyal, ő mégis gyűlölte, rettegett tőle. – Jól áll neked ez az ing. Veszettül szexi vagy benne. Mikor vetted? Na mindegy is. Ugye most már velem maradsz? – A férfi átölelte, szorosan hozzásimult, de ő nem akart maradni. Tudta, ez egyet jelentene a halállal. És bár majdnem három éve vágyott erre az ölelésre, az érintésére, most csak élni akart, és ez felülírt minden mást.

Megpróbált kiszabadulni az ölelő karok fogságából, de nem tudott megmozdulni, mintha valami sűrű, ragadós anyag venné körül. Szóra nyitotta a száját, de nem jött ki hang a torkán. A férfi megcsókolta, és ő először ellenállt, míg lassacskán rájött, hogy nem tehet semmit, így végül megadta magát. Már nem volt ura a cselekedeteinek, mintha valami ismeretlen erő kényszerítené, hogy utat engedjen a hátborzongató, rémisztő, sosem kívánt csóknak…

 

Az M6-os út mellett kocsijában holtan találtak egy 32 éves férfit. Az orvosszakértő szerint a férfi megfagyott, ami azért különös, mert azon a környéken a meteorológiai intézet jelentése alapján még az éjjel is plusz 15 fok körül volt a hőmérséklet. A nyomozók ugyanakkor nem találtak az autó meghibásodására utaló jelet. A hatóságok tovább folytatják a nyomozást, bár a rendhagyó körülmények miatt valószínűleg megoldatlanul fogják lezárni ezt az ügyet… (részletes beszámoló a 4-5 oldalon)


Ha tetszett, további könyveinket az alábbi linken tudod megvásárolni:

https://webshop.fairbookskiado.hu/termekek/queerbooks-valogatas

Megjegyzések